Зеленський затвердив рішення РНБО про створення Сил безпілотних систем ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив рішення Ради національної безпеки й оборони про створення у структурі Збройних сил України Сил безпілотних систем.

Як передає Укрінформ, відповідний указ №382/2024 опублікований на сайті глави держави.

Президент відповідно до статті 107 Конституції України постановив увести в дію рішення РНБО від 25 червня "Про створення у структурі Збройних сил України Сил безпілотних систем як окремого роду сил".

Контроль за виконанням рішення покладений на секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Рішенням РНБО підтримана внесена Кабінетом міністрів пропозиція щодо створення у структурі ЗСУ Сил безпілотних систем як окремого роду сил.

Уряду доручено внести у місячний строк у встановленому порядку на розгляд Верховної Ради відповідні пропозиції щодо створення Сил безпілотних систем.

Як повідомляв Укрінформ, 6 лютого Президент Володимир Зеленський підписав указ, що передбачає створення у структурі ЗСУ Сил безпілотних систем як окремого роду військ.

Сили безпілотних систем були створені 7 травня. Кабінет міністрів підтримав проєкт указу Президента про створення цього роду військ.

Читайте також: Президент анонсував з липня нову конкретику заради миру

10 червня командувачем Сил безпілотних систем ЗСУ призначили полковника Вадима Сухаревського.

Символом нового роду військ стала ластівка, створена нейромережею. За задумом командування, ластівка є одним з найшанованіших символів в українській культурі, який означає звістку про перемогу.

Фото: ОП