На фронті цієї доби вже 47 зіткнень, тривають бої на п’яти напрямках

Дані Генштабу

На фронті від початку доби сталося вже 47 бойових зіткнень з російськими військами, тривають бої на п’яти напрямках.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні у Фейсбуці Генерального штабу Збройних сил України про ситуацію станом на 13:00.

“З початку доби найбільше ворог атакує на Покровському напрямку. Тут відбулося майже 30 відсотків від загальної суми у 47 бойових зіткнень по всій лінії фронту. Наші захисники жорстко відповідають на штурмові і наступальні дії загарбників, знищують піхоту та техніку”, - ідеться у повідомленні.

Російські війська зі своєї території продовжують бити керованими авіаційними бомбами по території Харківської області, зокрема завдали удару шістьма КАБами по Вовчанську, чотирма - у район Веселого, а одну авіабомбу скинули неподалік Липців.

На Харківському напрямку відбиті чотири російські атаки у районі Вовчанська, дві ще тривають.

На Куп’янському напрямку продовжується бій біля Стельмахівки. Також росіяни бомбардують райони Куп’янська, Стельмахівки та Петропавлівки - у сумі застосували вісім КАБів.

На Лиманському напрямку з початку доби армія РФ здійснила три спроби покращити тактичне положення біля Невського, бойові дії тривають.

Читайте також: Харківський напрямок: деякі підрозділи РФ відмовляються виконувати завдання через загибель командирів

У районі Сіверська російські загарбники завдали авіаудару трьома КАБами.

На Покровському напрямку, як і останнім часом загалом, найвища інтенсивність російських атак. Загальна кількість бойових дій з початку доби тут зросла до 13. Зараз п’ять боєзіткнень тривають у районах Новоолександрівки, Воздвиженки і Прогреса.

На Оріхівському напрямку росіяни двічі атакували у районах Новоданилівки та Малої Токмачки. Біля останньої триває бій.

На решті напрямків обстановка без особливих змін.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року становлять близько 541 560 осіб.