За добу відбулося вже 78 зіткнень, ворог наростив кількість атак майже на всій лінії фронту

Дані Генштабу

На фронті від початку доби сталося 78 бойових зіткнень з російськими загарбниками, найбільше на Покровському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні у Фейсбуці Генерального штабу Збройних сил України про ситуацію станом на 16:00.

“На Покровському напрямку тиск російських окупантів не зменшується. Ворог шукає шляхи, аби витіснити наші підрозділи із зайнятих позицій. Водночас не так активно, але наростив кількість атак на майже всій лінії фронту. Задіює авіацію - за поточну добу скинув уже 37 керованих авіабомб. Для виснаження наступального потенціалу ворога українські воїни вживають необхідних заходів”, - ідеться у повідомленні.

Від артилерійських обстрілів з території Російської Федерації продовжує потерпати прикордоння України у Чернігівській та Сумській областях. Сьогодні росіяни підступно били по районах населених пунктів Рясне, Есмань та Суходіл.

На Харківському напрямку від опівночі відбулося вісім бойових зіткнень у районі Вовчанська, всі атаки відбиті.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбивали три російських атаки. Дві з них, біля Стельмахівки та Синьківки, ще тривають.

Продовжують активні дії російські загарбники на Лиманському напрямку. Загальна кількість бойових зіткнень тут зросла до шести. Бої точаться у чотирьох локаціях неподалік Торського і Невського.

На Краматорському напрямку російські війська намагаються просунутись уперед в районах Часового Яру і Калинівки. Шість із восьми сьогоднішніх боєзіткнень ще тривають.

На Торецькому напрямку кількість штурмів росіян збільшилась до восьми. У цей час війська РФ атакують в районах Торецька, Північного, Південного та Нью-Йорка. Активно працює російська авіація - п’ятьма КАБами загарбники бомбардували Торецьк.

Читайте також: На Бахмутському напрямку прикордонники знищили гармату «Гіацинт-Б» і два автомобілі росіян

Війська РФ не збавляють темпів на Покровському напрямку. Від початку доби підрозділи Сил оборони вже відбили 12 штурмових дій, ще десять - тривають.

Росіяни продовжують атаки біля Яснобродівки, у трьох локаціях неподалік села Воздвиженка, також по два боєзіткнення продовжуються у районах Новоолександрівки, Прогреса і Новоселівки Першої.

Російські війська зазнають втрат внаслідок комплексного вогневого ураження, яке ведуть українські підрозділи.

Авіація РФ била НАРами по району Олександрополя і скинула по авіабомбі біля Воздвиженки та Іванівки.

На Курахівському напрямку ударів КАБами зазнав район Михайлівки. Відбиті шість російських атак неподалік Костянтинівки і Парасковіївки.

Читайте також: Армія РФ за добу втратила в Україні 1 070 військових

На Времівському напрямку війська РФ активізувалися - шість разів намагалися вклинитися в українську оборону поблизу Водяного і Урожайного. Два боєзіткнення ще тривають.

На Придніпровському напрямку три штурмових дії росіян успіху не мали. Втрати позицій на лівобережжі Дніпра не допущені.

На решті напрямків – без особливих змін.

Як повідомляв Укрінформ, у Донецькій області російські війська вдарили по Краматорському, Бахмутському й Покровському районах. Через ракетний обстріл четверо людей загинули.

Фото: Генштаб ЗСУ