Зеленський про план Трампа закінчити війну за добу: Якщо ідея віддати наші території - це погана ідея

Президент України Володимир Зеленський не знає, як можна закінчити війну за одну добу, але якщо план кандидата в президенти США Дональда Трампа полягає в територіальних поступках з боку України, то це «погана ідея».

Про це глава держави сказав в інтерв'ю колумністці американського видання The Philadelphia Inquirer Труді Рубін, передає Укрінформ.

«Я не знаю, як можна закінчити війну за добу, але я і не Трамп. Якщо у нього є така модель, ну скажіть хто буде проти? Всі хочуть завершити війну за добу, краще за годину. Але ми маємо те, що ми маємо. Якщо ідея в тому, щоб віддавати наші території, то це не нова ідея», - сказав Зеленський.

За його словами, якщо комусь здається, що це вирішить питання, то цього не станеться, бо Путіну треба "годувати своє суспільство інформацією про псевдоперемоги".

Президент акцентував, що просто зупинити Путіна не вийде, його треба ставити на місце.

«Якщо ідея (Трампа. - ред.) віддати наші території - (це) погана ідея. Це не приведе до миру в Україні і між Україною і Росією», - наголосив він.

Читайте також: Білий дім - про план Трампа щодо припинення війни РФ: Нічого про Україну без України

Зеленський підкреслив, що Україна має отримати гарантії безпеки, «те, чого бояться деякі наші партнери і в Штатах, і в Європі - це членство України в НАТО».

Як повідомлялося, кандидат у президенти США Дональд Трамп під час дебатів з чинним головою Білого дому Джо Байденом знову повторив, що «закінчить війну в Україні», якщо буде переобраний на посаду президента США, однак не надав жодної конкретики щодо того, як він збирається це зробити.

Фото: ОП