Світ має бути якнайширше представлений у роботі заради миру - Президент

Світ має бути якнайширше представлений у роботі заради миру.

Як передає Укрінформ, про це у відеозверненні сказав Президент України Володимир Зеленський

"Цими тижнями – після першого Саміту миру – ми жодного дня не припиняли комунікацію з партнерами про підтримку нашого комюніке Саміту. І вже є плюс десять підписів після Саміту під комюніке – від різних суб’єктів, з різних частин світу. Світ має бути якнайширше представлений у роботі заради миру. І я дякую нашій команді за активність", - сказав він.

Відео: ОП

Зеленський зазначив, що уже є більше деталей і щодо роботи в групах – за пунктами Формули – над конкретними безпековими питаннями. "Мир не має альтернативи, і як би Росія не намагалась розширити війну, ми зробимо все, щоб мир Україні повернути. Справедливий мир", - наголосив він.

Читайте також: Зеленський: У нас із Заходом можуть бути різні уявлення щодо слова «перемога»

Як повідомляв Укрінформ, на швейцарському курорті Бюргеншток 15-16 червня відбувся перший Саміт миру. На саміті обговорювали три пункти Формули миру Володимира Зеленського – ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей. За підсумком саміту було підписано комюніке, яке є відкритим для приєднання.

Результати саміту будуть передані Росії.

Фото: ОП