Звільнення Зміїного дозволило відновити морську торгівлю - Буданов

Начальник ГУР МОУ Кирило Буданов заявив, що звільнення острова Зміїного у 2022 році дозволило відновити морську торгівлю.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Фейсбуці.

Рівно два роки тому, 30 червня 2022 року, спецпризначенці ГУР МО України та Центру спецоперацій "А" СБУ висадились на Зміїному. 

Місію зі звільнення острова, у якій також брали участь прикордонники, воїни ВМС України, ССО, пілоти Армійської авіації та Повітряних сил ЗСУ, спланувала Воєнна розвідка України. 

"Звільнення Зміїного мало дуже серйозне економічне значення. Щойно ми повернули контроль над островом, ми змогли відновити морську торгівлю", — наголосив начальник ГУР МОУ Кирило Буданов в інтервʼю The Globe and Mail.

Звільнення острова, розташованого за 37 кілометрів від узбережжя, також вплинуло на подальшу стратегічну операцію Сил безпеки і оборони України, спрямовану проти загарбників у Криму та у Чорному морі.

Читайте також: Ворог атакує авіацією острів Зміїний, щоб зірвати роботу морського коридору - Гуменюк

"Наприклад, знищення ударними морськими дронами Magura V5 російських кораблів та загалом перемога України над Росією у чорноморській акваторії — важливий наслідок того, що Зміїний перебуває під нашим контролем", - наголосили в ГУР МО. 

Як повідомлялося, українські сили оборони звільнили острів Зміїний від російських загарбників 30 червня 2022 року.