Сили оборони: У червні ворог активізувався на сході, найгарячіше - на трьох напрямках

Порівнюючи з попереднім місяцем, червень був надто активним на фронті. У східній операційній зоні "Хортиця" російські війська здійснили майже 4200 обстрілів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" заявив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

"Ворог активно проводив бойові дії в східній операційній зоні і здійснив майже 4200 обстрілів позицій наших військ. На кожному напрямку ситуація розвивається по-різному, однак Сили оборони дають адекватну відсіч ворогу", - сказав Волошин.

За його словами, на східному напрямку було знищено майже 1000 окупантів, 17 танків, 23 бронемашини, близько 55 гармат і мінометів, а також понад 50 одиниць автомобільної техніки.

Читайте також: Харківський напрямок: деякі підрозділи РФ відмовляються виконувати завдання через загибель командирів

"Порівнюючи з попереднім місяцем, червень був надто активним на фронті, гарячим - це Курахівський, Краматорський та Покровський напрямки, і зокрема по всій лінії відбулось понад 1000 бойових зіткнень з ворогом за цей місяць. У попередньому місяці було 952, перед цим - 732 бойових зіткнення. Ворог активізував свої зусилля на різних напрямках", - додав речник.

Він зазначив, що, зокрема, під ворожу активність підпадають Покровський, Курахівський, Краматорський і Торецький напрямки. Також на Торецькому напрямку за минулий тиждень зафіксовано 114 безуспішних ворожих атак, зокрема в східній операційній зоні було знищено понад 31000 окупантів.

Читайте також: На фронті минулої доби - 142 бойові зіткнення

Речник ОСУВ "Хортиця" також розповів, що зафіксовані випадки, коли окупанти через дрон добровільно здаються у полон, натомість деякі закінчують життя самогубством.

"Скажу так, що є випадки, коли вони (російські солдати - ред.) бачать наш дрон і здаються в полон, і є випадки, коли вони обирають "квиток в один кінець", завдаючи собі шкоди, щоб тільки не здатись у полон, або щоб не повернутись у свої підрозділи, і щоб одразу покінчити життя самогубством", - сказав Волошин.

За його словами, випадків добровільної здачі у полон та скоєння самогубств наразі чимало. Також за останній місяць в напрямку Часового Яру було взято у полон 24 військовослужбовців РФ.

Як повідомляв Укрінформ, на Харківському напрямку відбулося шість бойових зіткнень, Сили оборони знищили близько 120 окупантів. Водночас через загибель російських командирів деякі ворожі підрозділи відмовляються виконувати бойові завдання.