На фронті за добу - 189 зіткнень, найбільше - на Покровському та Торецькому напрямках

Дані Генштабу

Протягом минулої доби на фронті відбулося 189 бойових зіткнень.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає кореспондент Укрінформу.

"Протягом минулої доби відбулося 189 бойових зіткнень. За минулу добу російські терористи завдали по території України п'ять ракетних ударів із застосуванням 7 ракет, 49 авіаційних ударів, задіявши 78 керованих авіаційних бомб, здійснили майже 4600 обстрілів, в тому числі 146 обстрілів із використанням реактивних систем залпового вогню", - сказав Ковальов.

За його словами, на Харківському напрямку російські загарбники продовжують наступальні дії за підтримки авіації. Загалом учора тут відбулося 13 бойових зіткнень в районах населених пунктів Липці, Вовчанці, Глибоке.

На Куп'янському напрямку Сили оборони відбили 17 атак росіян у районах Сеньківки, Степової Новоселівки, Берестового та Піщаного Харківської області, а також Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 16 атак противника в районах населених пунктів Греківка, Макіївка, Невське і Торське Луганської області.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили 21 атаку в районах Білогорівки Луганської області, а також Верхньокам'янського, Івано-Дар'ївки, Спірного та Виїмки Донецької області.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили 7 спроб противника прорвати оборону українських військ в районах Кліщіївки і Нового Донецької області.

На Торецькому напрямку російські загарбники здійснили 28 безуспішних атак в районах населених пунктів Торецьк, Північне, Південне, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Покровському напрямку українські воїни відбили 49 атак російських загарбників поблизу населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Євгенівка, Новоселівка Перша, Сокіл, Восход, Яснобродівка та Нетайлове Донецькій області.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка, де росіяни 10 разів намагалися прорвати оборону українських військ.

На Времівському напрямку ворог здійснив 14 штурмів українських позицій в районі Водяного, Макарівки та Урожайного Донецької області.

На Оріхівському напрямку відбулось три бойових зіткнення в районах Новоданилівки, Малої Токмачки і Роботиного Запорізької області.

На Придніпровському напрямку російські військові намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій на плацдармах. Усі дев'ять атак противника успіху не мали.

Читайте також: Знищення логістики й техніки РФ: Зеленський обговорив із військовим керівництвом кроки, які готує Україна

Як повідомлялося, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 2 липня 2024 року становлять близько 545 тисяч 090 осіб, зокрема за останню добу - ще 1280 осіб.

Фото: 58 окрема мотопіхотна бригада імені гетьмана Івана Виговського