Росіяни за добу здійснили три штурми на Оріхівському напрямку та дев'ять - на лівобережжі Дніпра

Російські військові за добу здійснили 3 спроби штурмів на Оріхівському напрямку та 9 на лівобережжі Дніпра Херсонської області, але зазнали втрат й відійшли на вихідні позиції.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила пресслужба ОК "Південь".

"В операційній зоні Сил оборони Півдня триває щоденне контрбатарейне протистояння та відбиття ворожих штурмів. Ворог не полишає намірів вибити наші підрозділи із зайнятих позицій. На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 3 штурми. Успіху не мали. На лівобережжі Дніпра, на тимчасово окупованій Херсонщині, ворог здійснив 9 штурмів в районі населеного пункту Кринки", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ворог, зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції. Сили оборони продовжують здійснювати комплексні заходи з утримання позицій.

Крім того, окупанти тиснуть артилерійськими обстрілами, завдають авіаційних ударів, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, не припиняють аеророзвідку.

Читайте також: Сили оборони від початку доби виконали вже понад 410 вогневих завдань на східному напрямку

В операційній зоні за минулу добу зафіксовано проліт 251 розвідувального БПЛА.

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської областей, ворог застосував 171 FPV-дрон, 2 ударні БПЛА типу “Ланцет”, та скинув з БПЛА різних модифікацій 273 осколкових боєприпаси.

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулої доби на фронті відбулося 189 бойових зіткнень.