Остін на зустрічі з Умєровим анонсував новий оборонний пакет на $2,3 мільярда

Адміністрація США незабаром оголосить новий пакет військової допомоги Україні на понад $2,3 млрд, який включатиме протитанкову зброю, боєприпаси для Patriot та інших систем ППО.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час зустрічі в вівторок з українським міністром оборони Рустемом Умєровим у Вашингтоні, передає Укрінформ із посиланням на АР.

«Це знаменує сильну відповідь на прохання Києва допомогти у боротьбі з російськими військами в Донецькій області», - зазначає видання.

При цьому звертається увага, що Президент України Володимир Зеленський у неділю заявив, що лише за останній тиждень Росія випустила по Україні понад 800 потужних керованих бомб. Він закликав лідерів інших країн пом'якшити обмеження на використання західної зброї для ударів по військових об'єктах всередині РФ. Зокрема, він зазначив, що Україні потрібні «засоби для знищення носіїв цих бомб, у тому числі російських бойових літаків, де б вони не були», відзначає АР.

Читайте також: Знищення логістики й техніки РФ: Зеленський обговорив із військовим керівництвом кроки, які готує Україна

Як повідомлялося, минулого тижня американські ЗМІ повідомили про намір адміністрації США виділити Україні пакет оборонної допомоги загальною сумою $150 мільйонів.