У НАТО погодили надання Україні $43 мільярдів допомоги - Reuters

Союзники НАТО досягли згоди щодо надання військової допомоги Україні у розмірі 40 мільярдів євро (43 мільярди доларів США) наступного року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на двох західноєвропейських дипломатів.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг звернувся до союзників Альянсу із проханням взяти на себе багаторічне зобов’язання зберегти надання військової допомоги Україні на тому ж рівні, що й після початку повномасштабного вторгнення, збільшивши її до близько 40 мільярдів євро на рік.

Зазначається, що виділення багатомільярдної військової допомоги Києву наступного року буде погоджено на саміті НАТО у Вашингтоні, який проходитиме з 9 до 11 липня.

Крім цього, країни-учасниці Альянсу вирішили підготувати два звіти протягом 2025 року, щоб визначити, яка країна і що постачає в Україну, щоб забезпечити більшу прозорість у розподілі допомоги.

Читайте також: На саміті НАТО Україну чекають добрі новини про посилення протиповітряної оборони - Reuters

Як повідомляв Укрінформ, 14 червня міністри оборони країн НАТО, які завершили дводенну зустріч у штаб-квартирі Альянсу, погодили довгостроковий план з допомоги Україні та тренування українських військових, але не дійшли згоди щодо регулярних фінансових внесків.