Ворог не припиняє атаки в місті Часів Яр та в районі Торецька - Сили оборони

У зоні відповідальності ОСУВ Хортиця від початку поточної доби вже відбулося 32 бойові зіткнення з ворогом.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник ОСУВ Хортиця Назар Волошин.

«Є уже на ранок відкриті бойові зіткнення з ворогом, і на даний момент в нашій східній операційній зоні вже відбулося 32 бойові зіткнення з противником. Наразі наші Сили оборони проводять активні бойові дії з ворогом. Звісно, ворог не припиняє спроб, і вже у східній операційній зоні зафіксовано понад 580 обстрілів з різних видів озброєння по нашим позиціям і по території України, 3 авіаудари було здійснено цієї доби і застосування 8 КАБів та 17 ударів дронами-камікадзе», - повідомив Волошин.

Читайте також: ISW: Росіяни атакують Торецьк на Донеччині, щоб далі просуватися на Часів Яр

За його словами, за минулу добу в зоні відповідальності ОСУВ Хортиця противник здійснив понад 3700 обстрілів позицій українських військ, відбулося 147 боєзіткнень, українські підрозділи артилерії виконали майже 3700 вогневих завдань по ворожих цілях.

Відповідаючи на питання щодо ситуації у Часовому Яру, речник повідомив, що Сили оборони відійшли на більш захищені позиції, однак ворог продовжує атакувати і за добу здійснив 34 штурми.

«На даний момент в тому мікрорайоні, де вже було озвучено, що мікрорайон Канал, у який ворог зайшов, утримувати було недоцільно, адже це загрожувало життю і здоров’ю військовослужбовців, і позиції наших захисників були зруйновані, було прийнято рішення командуванням відійти на більш захищені, більш підготовлені позиції. Однак і там ворог не припиняє своїх активних бойових дій, у нього є якісь певні дедлайни, які він не може виконати вже кілька місяців поспіль – взяти місто Часів Яр. Ситуація на минулу добу наступна: в районі Часового Яру було зафіксовано за добу 238 обстрілів зі всіх видів озброєння. Попередньої доби було майже 260», - розповів речник, додавши, що ворог здійснив 34 штурми позицій Сил оборони минулої доби і вже 2 штурми – цієї доби.

Волошин також повідомив, що за минулу добу було знищено 78 окупантів, 140 отримали поранення, 2 взяли в полон.

Читайте також: Ворог за добу завдав 2501 удар по Донеччині - пошкоджені понад 50 цивільних об’єктів

Інформуючи про ситуацію в районі Торецька, Волошин відзначив, що активні бойові дії ворог не припиняє.

«Застосовує ворог на тому напрямку авіацію, яка вдень здійснює по 10-20 авіаударів. Тим самим ворог знищує всю інфраструктуру, як і в попередніх містах. Намагання у ворога одні – щось знищити і потім «взяти» руїни й повісити триколорне ганчір’я», - розповів речник.

За його словами, на цьому напрямку Сили оборони дають адекватну відповідь ворогу, було знищено близько 70 окупантів.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 4 липня 2024 року становлять близько 547 тисяч 470 осіб, при цьому ще 1200 осіб - за минулу добу.

Фото: 53 ОМБр імені князя Володимира Мономаха