Сили оборони запобігли спробам проникнення ДРГ на Чернігівському та Сумському напрямках

Російські війська проводять диверсійно-розвідувальну діяльність вздовж усієї смуги північного кордону - на Чернігівщині та Сумщині.

Про це речник Оперативно-тактичного угрупування військ "Сіверськ" Вадим Мисник повідомив в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"На кордоні Чернігівської та Сумської областях противник зберігає свою військову присутність вздовж усієї смуги кордону, проводить обстріли нашої території, населених пунктів. Також проводить диверсійно-розвідувальну діяльність", - сказав Мисник.

За його словами, в останні дні зафіксовано кілька спроб на Чернігівському та Сумському напрямках проведення противником диверсійно-розвідувальної діяльності.

"Своєчасно групи такі спроби виявляли, ми давали ураження ворогу, не дали можливості просуватися вглиб нашої території. Зараз озброєння дуже часто застосовується: це і розвідувальні й ударні безпілотні літальні апарати, FPV-дрони. Як ворог, так і ми активно застосовуємо засоби радіоелектронної боротьби", - додав речник ОТУВ "Сіверськ".

Він зазначив, що ворожа присутність розосереджена, але критичного угрупування в певному напрямку наразі не спостерігається.

Читайте також: На Харківщині ворог створює напругу біля села Сотницький Козачок - прикордонники

"Критичного збільшення немає останні майже два місяці, у порівнянні з весняним загостренням. Але ж ворог застосовує наявний арсенал озброєння, це різного калібру артилерія, FPV-дрони. Рідко, але також використовують удари з авіації керованими авіабомбами або некерованими з гелікоптерів. Вони змінюють напрямки і населені пункти", - підсумував Мисник.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська за минулу добу 41 раз обстріляли з різних видів зброї прикордонні території Чернігівської та Сумської областей, загалом пролунали 144 вибухи.

Фото: КОС ЗСУ