Начальник Генштабу Польщі прибув до Києва та зустрівся з Сирським

Фото

Начальник Генштабу ЗС Польщі генерал Вєслав Кукула прибув з візитом в Україну для зустрічі з Головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським.

Про це в соцмережі X повідомляє Генштаб ЗС Польщі, передає Укрінформ.

“Генерал прибув з візитом на запрошення Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Це ще одна важлива зустріч обох командувачів, яка демонструє солідарність і співпрацю між Польщею та нашим східним сусідом перед обличчям російської агресії”,- підкреслюють у Генштабі ЗС РП.

Як зазначається, Кукула розпочав візит до Києва з покладання квітів до Стіни пам’яті загиблих за Україну.

Читайте також: Польща і Німеччина домовилися збільшити військову допомогу Україні

Після цього головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський і начальник Генерального штабу Збройних сил Польщі Вєслав Кукула обговорили посилення співпраці у протистоянні збройній агресії Росії.

"Радий був вітати в Україні начальника Генерального штабу Збройних сил Польщі генерала Вєслава Кукулу", - зазначив у Фейсбуці Сирський.

“Провели плідні перемовини задля посилення співпраці у протистоянні російській агресії. Польща є надійним партнером України із самого початку повномасштабного вторгнення Росії”, - заявив він.

Сирський підкреслив, що Україна цінує військово-технічну допомогу та дипломатичну підтримку Польщі.

Також Сирський висловив вдячність за надання допомоги у підготовці підрозділів Сил оборони, які вже стали на захист держави і заявив: “Перемогти агресора можна тільки разом”.

Як повідомляв Укрінформ, Варшава на саміті НАТО у Вашингтоні проситиме про подальше посилення східного флангу Альянсу, а також оприлюднить свою позицію щодо створюваного у Бидгощі (північ Польщі) Центру аналізу, підготовки та навчання НАТО-Україна.

Фото: Sztab Generalny WP