Уряд дозволив закуповувати українські дрони через Prozorro

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка дозволяє закуповувати дрони вітчизняного виробництва через закритий функціонал Prozorro.

Про це повідомив у Телеграмі віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

«Держава зможе закуповувати дрони українського виробництва через закритий функціонал Prozorro — уряд ухвалив постанову. Логічний крок розвитку прозорості та збільшення ефективності закупівель дронів. У виробників будуть рівні умови доступу до державних контрактів, а завдяки конкуренції держава зможе вигідніше закуповувати дрони», - йдеться в повідомленні.

Федоров нагадав, що у лютому уряд вперше дозволив масову закупівлю дронів через закритий функціонал Prozorro. Тоді йшлося про прилади іноземних виробників - Mavic, Autel та Matric. Тепер аналогічні умови розширені і на українських виробників.

Віцепрем’єр підкреслив, що уся чутлива інформація стосовно цих закупівель буде закрита для широкого загалу.

Читайте також: Держспецзвязку зможе закуповувати дрони та РЕБ - Президент підписав закон

Як повідомлялося, Агенція оборонних закупівель Міністерства оборони України з початку року через Prozorro закупила безпілотників DJI Mavic 3E та 3T на суму 2,5 мільярдів гривень. Цей показник становить понад 40% від загальної суми угод на дрони у конкурентних закупівлях на Prozorro.

Фото: ГУР