Ворог на Луганщині б’є по автошляхах для ускладнення логістики - Лисогор

Російські загарбники для ускладнення логістики б’ють по автошляхах, які ведуть до звільнених населених пунктів Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці у Фейсбуці Луганської обласної військової адміністрації.

За словами начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, ворог продовжує завдавати удари по дорогах, якими йде евакуація цивільних з Луганщини та підвіз туди гуманітарної допомоги.

"Такого характеру обстріли є постійними, незалежно від того, зафіксовано там рух транспорту чи ні. Окупанти мають наміри зруйнувати залишки дорожньої інфраструктури. Вчора вони застосували реактивну систему "Ураган", пошкодивши на одному з автошляхів асфальтове покриття", - зазначив Лисогор.

За інформацією начальника ОВА, у прифронтовому Невському пролунали 15 вибухів. Село потерпало від артилерійського вогню. Руйнувань, переважно, зазнали раніше пошкоджені будинки.

Сусідню Макіївку росіяни обстріляли зі ствольної та реактивної артилерії. По двох населених пунктах неодноразово запускалися безпілотники.

Міномети різних типів загарбники застосували поблизу Куземівки і Стельмахівки.

Атакувала армія РФ в бік Стельмахівки, Андріївки, Невського, Греківки, Макіївки.

Як повідомляє обладміністрація, попри зміну росіянами так званого "куратора відновлення" ситуація у захопленому Лисичанську не покращилася. У липневу спеку найболючішими залишаються питання відсутності централізованого водопостачання. Система подачі води не працює вже два роки майже в усьому місті. Весь цей час місцеві жителі рятувалися, користуючись нерегулярним підвезенням технічної води, але улітку почалися затримки і з нею. Більш за всіх страждають жителі віддалених районів та сіл навколо, які не бачать води тижнями.

Читайте також: В Україні ватажка «ЛНР» Пасічника заочно засудили на 12 років

"Поблизу Новопскова російські військові пограбували інкасаторську автівку. Аби "замісти сліди", вирішили замаскувати все під дорожньо-транспортну пригоду і розчавили транспорт. За підсумком, дві людини загинули, гроші зникли", - зазначили в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленій росіянами Кремінній на Луганщині через лісові пожежі вигоріла ціла вулиця.