У Міноборони й ЗСУ запровадили вже 324 стандарти НАТО

Міністерство оборони, Збройні сили та інші складові сектору безпеки і оборони України на початок липня впровадили 324 стандарти НАТО та прийняли 23 нові стандарти у першому півріччі 2024 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони.

За словами першого заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка, впровадження стандартів НАТО передбачене Планом пріоритетних дій уряду на 2024 рік. У рамках пакета Цілей партнерства Україна-НАТО до 2025 року повинні бути впроваджені 218 стандартів Альянсу.

“Станом на липень 2024 року Україна прийняла вже 190. Ми виконуємо своє домашнє завдання щодо взаємосумісності з НАТО. Паралельно працюємо над реалізацією спільних середньострокових та довгострокових проєктів», - зазначив він.

Крім того, із власної ініціативи Україна впровадила ще 134 стандарти.

Стандарти НАТО стосуються експлуатації озброєння та військової техніки, безпеки зберігання боєприпасів і вибухових речовин, управління військами, застосування комунікаційних та інформаційних систем, якості товарів, інженерного, авіаційного і медичного забезпечення тощо.

Наразі у НАТО діють 1150 стандартів, які постійно переглядаються і оновлюються.

«Україна також розпочинає запровадження стандартів НАТО, передбачених Переліком початкових вимог взаємосумісності з НАТО для України, підписаним генсеком НАТО», – додав Гаврилюк.

Читайте також: У Варшаві відбувся мітинг за вступ України в НАТО

Стандарти НАТО забезпечують уніфікацію та взаємосумісність Збройних сил, регламентуючи різні сфери діяльності сектору безпеки й оборони.

Як повідомляв Укрінформ, у першому півріччі 2024 року Міністерство оборони прийняло на озброєння, кодифікувало, допустило до експлуатації майже 480 зразків озброєння та військової техніки, і близько 290 з них – продукція вітчизняних зброярів.

Фото: МОУ