У Нідерландах запевнили, що Україна незабаром отримає обіцяні складові для Patriot

Україна незабаром отримає обіцяні Нідерландами пускові установки і радар для комплексу Patriot.

Про це заявив міністр оборони Нідерландів Руден Брекельманс, передає кореспондент Укрінформу з посиланням на Міноборони Нідерландів.

«Найближчим часом Україна отримає обіцяні раніше Нідерландами радар комплексу Patriot та три пускові установки. З причин безпеки точні терміни не вказуються», - сказав Брекельманс.

За його словами, Нідерланди також продовжать докладати зусиль щодо навчання українських солдатів та постачання систем озброєння, боєприпасів та обладнання. «Обіцяні F-16 теж не забаряться», - додав міністр оборони Нідерландів.

Він побував в Одесі, де на власні очі побачив руйнування, заподіяні місту, і наголосив, що це «засвідчує необхідність хорошої протиповітряної оборони».

«Надзвичайно важливо допомогти Україні в цьому як на двосторонній основі, так і в різних коаліціях. На щастя, заклик до додаткових систем тепер привів до результатів», - зазначив він.

Брекельманс додав, що Нідерланди також продовжуватимуть підтримувати Україну у формуванні збройних сил на довгострокову перспективу, а водночас «можуть багато чого навчитися у ЗСУ, які мають величезну інноваційну та потужну силу».

Читайте також: Нідерланди нададуть Україні додатковий комплекс Patriot - Кулеба

За його словами, Нідерланди планують додатково вкласти 10 мільйонів євро у зміцнення інформаційно-комунікаційних можливостей Збройних сил України. Раніше на зазначені цілі вже було виділено 10 мільйонів євро.

Як повідомляв Укрінформ, Україну відвідали новопризначені міністри закордонних справ та оборони Нідерландів Каспар Велдкамп та Рубен Брекельманс.

Велдкамп під час першого візиту до України обговорив передачу додаткового комплексу ППО Patriot та криміналістичної лабораторії.