Ракетний удар РФ по Україні: 37 загиблих, понад 170 поранених

Відео

Унаслідок російських ракетних ударів по Україні 8 липня загинули 37 людей, понад 170 зазнали поранень.

Такі цифри оприлюднив у Телеграмі Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Сьогодні Росія завдала удару по містах України. Понад 170 поранених. Станом на цей час відомо про 37 загиблих, серед них троє дітей. Мої співчуття рідним і близьким», - написав він.

Загалом, за словами глави держави, пошкоджені майже 100 об’єктів: дитяча лікарня, звичайні будинки, дитячі садки, пологовий будинок, коледж, бізнес-центр. На місцях досі триває розбір завалів.

«Російські терористи мають за це відповісти. Просто стурбованість не зупиняє терору. Співчуття – це не зброя. Потрібно збивати російські ракети. Потрібно знищувати російську бойову авіацію там, де вона базується. Потрібно робити сильні кроки, які не залишать жодного дефіциту безпеки», - наголосив Президент.

Читайте також: Рада закликала світ визнати обстріл «Охматдиту» терористичним актом

Він додав, що світ має для цього необхідну силу. «Партнери здатні це зробити. І рішення потрібні якнайшвидше», - резюмував Зеленський.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський під час спільної з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском пресконференції у Варшаві заявив, що Україна ініціювала скликання надзвичайного засідання Ради Безпеки ООН у зв’язку з російськими атаками.

У липні головування в Раді Безпеки ООН перейшло до Росії.