Сили оборони контролюють Сотницький Козачок на Харківщині

Сили оборони контролюють село Сотницький Козачок Золочівської громади на Харківщині, однак РФ активно використовує боєзіткнення там у своїй пропаганді.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу повідомив начальник штабу оперативно-тактичного угруповання "Харків", полковник Віктор Солімчук.

"Противник намагається хоча б щось видати за успіх на Харківському напрямку. Сотницький Козачок - це маленький населений пункт буквально за 200 метрів від державного кордону. І для своєї цільової аудиторії противник намагається висунути це за якісь добутки - знаходження поблизу даного населеного пункту на території Російської Федерації, навіть не контролюючи цей населений пункт", - розповів Солімчук.

Він наголосив, що Сили оборони контролюють село.

Читайте також: Сили оборони продовжують зачищати від ворожої ДРГ Сотницький Козачок на Харківщині

"Я можу стверджувати, там є наша присутність, ми контролюємо цей населений пункт", - сказав полковник.

Речник ОТУ "Харків" Юрій Повх додав, що цей напрямок використовує російська пропаганда, щоб просувати "загрозу для Золочівського напрямку".

"Справа в тому, що моніторинг ворожого інформпростору чітко показує, наскільки інформаційно спрямованим є цей напрямок. Тобто, як тільки інформація про Сотницький Козачок зникає з інфополя росіян, це повинно бути сигналом, що вони в черговий раз там отримали поразку", - сказав Повх.

Як повідомляв Укрінформ, у селі Сотницький Козачок Богодухівського району Харківської області тривають заходи з виявлення залишків російської ДРГ та їх ліквідації.