Сирський прокоментував результати саміту НАТО

Україні важлива підтримка летальними системами озброєння, сучасними комплексами протиповітряної оборони та безперебійним постачанням ракет та боєприпасів.

Про це головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив у Телеграмі, за результатами Саміту НАТО у США, передає Укрінформ.

“75-й Вашингтонський Саміт НАТО. Сильний візит Президента і його команди”, - зазначив Сирський.

За його словами, “триває важка дипломатична робота щодо консолідації міжнародної підтримки України на незворотному шляху до членства у Північноатлантичному Альянсі”.

“Маємо чіткі зобов'язання країн-партнерів. Підписано комплексний документ щодо підтримки України під назвою "Український компакт". Потужний колективний договір став черговим елементом "мосту" України до НАТО, зокрема з точки зору військової та військово-технічної інтеграції. Військову компоненту практичного співробітництва з Альянсом буде суттєво посилено”, - підкреслив головнокомандувач.

Читайте також: У ЗСУ впровадять вивчення норм міжнародного гуманітарного права - Генштаб

Він наголосив, що “нам особливо важлива підтримка України летальними системами озброєння, сучасними комплексами протиповітряної оборони, стійким і безперебійним постачанням ракет та боєприпасів”.

“Вдячні союзникам за чітку позицію з засудження Росії і тих, хто допомагає терористичній країні вести війну”, - додав Сирський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський брав участь у ювілейному 75-му саміті НАТО у Вашигтоні. На завершення події було ухвалено Український договір, який доповнив Спільну декларацію G7, погоджену на попередньому саміті Північноатлантичного альянсу у Вільнюсі.