Війська РФ уночі та зранку тричі обстріляли прикордоння Сумщини

Уночі та зранку російські війська здійснили 3 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області, зафіксовано 6 вибухів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Сумська ОВА в Фейсбуці.

"Уночі та зранку росіяни здійснили 3 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 6 вибухів. Обстрілів зазнали Миропільська, Білопільська та Есманьська громади", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, здійснено обстріл з використанням 1 FPV-дрону (1 вибух) Білопільської громади; зафіксовано обстріл з використанням 1 FPV-дрону (1 вибух) Есманьської громади; по Миропільській громаді ворог бив з артилерії (САУ) (4 вибухи).

Читайте також: Військові наразі не фіксують скупчення ворожих сил біля Чернігівщини та Сумщини

За даними оперативного командування "Північ", минулої доби війська РФ 24 рази обстріляли з різних видів озброєння прикордонні території Чернігівської та Сумської областей, заголом пролунали 83 вибухи.

Зокрема, в Чернігівській області під ворожим вогнем опинилися Блешня, Тимоновичі та Леонівка.

За попередніми даними, російська армія била по них із мінометів ФПВ-дронів.

У Сумській області ворожих обстрілів зазнали Старі Вирки, Угроїди, Новомиколаївка, Степок, Покровка, Сінне, Ободи, Велика Писарівка, Попівка, Лугівка, Олександрівка, Свобода, Середина-Буда, Уланове, Вовківка та Студенок.

Попередньо встановлено, що загарбники атакували ці населені пункти із застосуванням БПЛа типу «Ланцет», уламкових боєприпасів типу ВОГ, ФПВ-дронів, ствольної артилерії та мінометів.

У Харківській області зафіксовано три обстріли у населеному пункті Відродженівське в Богодухівському районі. Ворог застосував по ньому міномети.

Як повідомляв Укрінформ, протягом понеділка, 15 липня, російські війська здійснили 13 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області, пролунали 46 вибухів.

Фото ілюстративне