Сили оборони за добу відбили на півдні сім російських штурмів

В операційній зоні Сил оборони півдня українські захисники минулої доби відбили чотири штурми армії РФ на Оріхівському напрямку та три - на лівобережжі Дніпра.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляють Сили оборони півдня України.

«Ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із зайнятих позицій. За минулу добу окупанти здійснили 4 штурми на Оріхівському напрямку та 3 на лівобережжі Дніпра в районі Кринок. Зазнавши втрат, відійшли на свої вихідні позиції», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в операційній зоні Сил борони півдня триває щоденна контрбатарейна боротьба та відбиття ворожих штурмів.

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог минулої доби застосував 183 FPV-дрони, 18 ударних БПЛА типу «Ланцет» та один типу «Привєт-82», а також скинув із БПЛА різних модифікацій 292 осколкові боєприпаси.

Читайте також: Сили оборони на півдні збили два російські розвідувальні безпілотники

Пізніше Сили оборони півдня України повідомили у Телеграмі, що російські загарбники тиснуть артилерійськими обстрілами, завдають авіаційних ударів, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, а також активно ведуть аеророзвідку.

Так, за минулу добу в операційній зоні зафіксовано проліт 284 розвідувальних БПЛА.

Як повідомляв Укрінформ, із вечора 15 липня та протягом доби 16 липня протиповітряна оборона знищила два ударні безпілотники типу Shahed-136/131 та вісім розвідувальних БПЛА.