Бої в траншеях та окопах: у Британії українські військові тренуються штурмувати ворога

Фото

У Великій Британії під керівництвом фінських та австралійських інструкторів та фахівців з інших країн-партнерів у межах багатонаціональної операції “Інтерфлекс” українські військові начаються бойовим діям у траншеях та окопах у рамках курсу базової загальновійськової підготовки.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Це базова навичка, яку повинен опанувати не лише піхотинець, а й кожен військовослужбовець.

“Зокрема під керівництвом досвідчених інструкторів новобранці відточують основні елементи штурму ворожих окопів не лише вдень, а й в темну пору доби: вхід в окоп, бій у траншеї, просування та зачистка, закидання гранат, переміщення по окопу, прийом та передача інформації, зв’язок та доповідь командиру групи. Також вони вчаться утримувати захоплені позиції та відбивати штурми”, - ідеться у повідомленні.

У Британії військовослужбовці ЗСУ отримують навички боїв у траншеях і окопах / Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Крім того, під час зачистки й оборони траншей новобранці тренуються метати гранати з різних положень.

Заняття проводяться із застосуванням імітаційних засобів, щоб максимально наблизити їх до реальних бойових дій: холості набої, імітаційні гранати, димові гранати, застосування ворожого дрона під час штурму тощо.

Під час бою також потрібно надавати першу медичну допомогу пораненим побратимам.

Військовослужбовці вчаться виходити у фланги ворога, діяти на замінованій ділянці місцевості та безпечно виходити з неї.

Читайте також: Нічні рейди та контактні бої: у Британії українських військових тренують інструктори із Швеції

“Курсанти переймають досвід від інструкторів країн-партнерів, здобуваючи базові знання та вміння у критично важливих військових дисциплінах за стандартами НАТО. Ці знання необхідні для виконання бойових завдань", - підкреслили у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, делегація парламенту Великої Британії відвідала українських військових, які проходять навчання в рамках багатонаціональної навчальної операції "Інтерфлекс".