Зеленський: Можемо спробувати завершити гарячу стадію війни до кінця року

Президент Володимир Зеленський вважає, що за умови об’єднаності та слідування формату Саміту миру можна спробувати завершити гарячу стадію російсько-української війни до кінця цього року.

Про це український лідер сказав під час інтерв’ю BBC.

«Я вважаю, що якщо ми будемо об’єднані і будемо йти, наприклад, по формату Саміту миру, ми можемо закінчити гарячу стадію війни. Ми можемо спробувати це зробити до кінця цього року», – сказав Зеленський.

Він розповів про наміри розробити план завершення гарячої стадії війни, зауваживши, що в разі досягнення кінцевої мети плану це буде «дуже правильно і дуже сильно». Однак, на думку Президента, успіх у цьому питанні залежить також від об’єднаності з іноземними партнерами. Він зауважив, що потім успіх залежатиме від тиску партнерів на Росію – щоб вона «погодилася сідати і думати про закінчення війни».

«Це не значить, що треба відвоювати силою усі (українські – ред.) території. Я вважаю, що сила дипломатії може допомогти», – сказав Зеленський, додавши, що послаблення Росії на полі бою поставить Україну в сильнішу позицію за столом переговорів.

На думку українського Президента, шляхом здійснення тиску на РФ можна домовитися про врегулювання війни і в дипломатичний спосіб.

Читайте також: Зеленський прокоментував план Трампа про закінчення російсько-української війни «за добу»

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський заявив, що у світі не існує жодної людини, яка може примусити Україну віддати свої території Росії задля швидкого завершення війни.