Китай захищатиме свою «нормальну» співпрацю з Росією - МЗС

Китай вважає свою співпрацю з Росією нормальною і не направленою проти третіх сторін, закликає інші країни утриматися від втручання в китайсько-російські зв’язки та обіцяє захищати інтереси китайських компаній, які ведуть бізнес із росіянами.

Про це на брифінгу заявила речниця МЗС КНР Мао Нін, передає кореспондент Укрінформу.

«Хочу наголосити, що Китай і Росія є великими суверенними країнами. Нормальна співпраця між Китаєм і Росією не спрямована проти третіх країн і не повинна піддаватися втручанню чи погрозам ззовні», - сказала Мао, коментуючи слова радника президента США з нацбезпеки Джейка Саллівана про підготовку Вашингтоном нових санкцій проти китайських компаній і банків за підтримку російської війни в Україні.

Дипломатка підкреслила, що Китай рішуче виступає проти будь-яких «незаконних односторонніх санкцій» і вживатиме всіх необхідних заходів для захисту законних прав та інтересів китайських компаній.

«Китай не є творцем чи стороною «української кризи» (так у Пекіні називають російське вторгнення в Україну – ред.), ми активно виступаємо за мир та переговори і сприятимемо політичному врегулюванню кризи», - додала речниця.

Читайте також: США готуються використовувати нові засоби глушіння проти російських і китайських супутників

За її словами, Сполучені Штати повинні «зробити щось практичне для політичного вирішення кризи і не сіяти розбрат між Китаєм та іншими країнами».

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 23-25 липня здійснить візит до Китаю на запрошення міністра закордонних справ Китайської Народної Республіки Ван Ї.

Фото: Getty Images