Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині поранені дев'ятеро цивільних

Фото

Через авіаційні бомбардування армією РФ населених пунктів Донеччини 22 липня поранено дев’ятеро цивільних громадян.

Про це у Фейсбуці повідомила прокуратура Донецької області, передає Укрінформ.

«Внаслідок авіаційних бомбардувань армією РФ населених пунктів Донеччини поранено 9 цивільних… Попередньо, ворог завдав по населених пунктах 9 авіаударів з використанням керованих бомб «УМПБ Д-30 СН». Пошкоджено житлові будинки, транспортні засоби, магазин, поштове відділення, кафе, лінія електропередач», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, 22 липня російська армія завдала чергових ударів по м. Костянтинівка, де в результаті атаки по житловому мікрорайону зазнали мінно-вибухових травм і осколкових поранень 38-річний продавець магазину і двоє чоловіків 18 та 35 років.

Також ЗС РФ обстріляли Волноваський район – у селі Перебудова тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості дістали четверо цивільних, які під час обстрілу перебували на території власних домоволодінь. Двох жінок та двох чоловіків доставлено до медичного закладу, де їм надано кваліфіковану допомогу. Ще двох громадян травмовано у селі Роздольне.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Читайте також: Росіяни вдарили по житловому сектору Костянтинівки на Донеччині, є поранений

Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ, запевнили у повідомленні.

Як повідомлялося, Донеччина наразі перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог вбиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та різні інфраструктурні об’єкти.