Британська розвідка оцінила наслідки удару України по складу боєприпасів у Воронезькій області

Удар по складу боєприпасів у Воронезькій області засвідчує, що РФ не здатна захистити логістику поблизу фронту.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії у соцмережі X, передає Укрінформ.

За даними британської розвідки, внаслідок удару 7 липня українських БпЛА по складу боєприпасів біля села Сергіївка Воронезької області практично повністю знищено боєприпаси та обладнання, що зберігалися на відкритих ділянках, а також споруди. Площа складу становить близько 9 квадратних кілометрів.

У Міноборони Британії оцінюють, що це значна втрата для армії РФ. На складі, ймовірно, зберігалося як боєприпаси класу земля-земля, так і стрілецька зброя. Їх знищення ще більше розтягне логістичні ланцюжки РФ та призведе до ще більшого розосередження військ через загрозу нових ударів, вважають у британській розвідці.

"Цей інцидент ще раз підкреслює неспроможність РФ захистити ключові об'єкти в районі з щільною ешелонованою системою протиповітряної оборони приблизно за 80 км від кордону з Україною", - вважають у розвідці Британії.

Читайте також: Нафтобазу з пальним у Ростовській області підірвали дрони СБУ - джерело

На думку аналітиків, через прогалини у ППО Росія зазнаватиме нових втрат через добре сплановані удари українських Сил оборони. Однак РФ не може дозволити собі таких втрат з огляду на обрану нею стратегію війни на виснаження, адже такий підхід вимагає величезної кількості боєприпасів.

"Зараз РФ покладається на своїх нечисленних іноземних партнерів у їх поставках, оскільки її власна оборонна промисловість намагається задовольнити попит на передовій", - зазначає британська розвідка.

Читайте також: Дрони Сил оборони уразили російську базу берегової охорони на озері Донузлав - джерело

Як повідомляв Укрінформ, у Воронезькій області РФ внаслідок атаки безпілотників у ніч проти 7 липня виникла пожежа на складі з боєприпасами.

Фото ілюстративне