Війська РФ тиснуть по всьому фронту, щоб не допустити перехоплення ініціативи Україною - ISW

Російські війська намагаються тиснути на всій лінії фронту, щоб не допустити перехоплення Україною ініціативи.

Такого висновку дійшли експерти Інституту вивчення війни (ISW), які проаналізували зміну завдання центрального угруповання військ РФ у Донецькій області, передає Укрінформ.

"Російське військове командування намагається підтримувати послідовний наступальний тиск на всьому фронті, щоб не дати Україні перехопити ініціативу на полі бою, і завдання центральному угрупованню військ здійснювати наступальні операції на довшій ділянці фронту більше відповідає цим зусиллям, ніж завдання щодо досягнення тактично значущих переваг шляхом відносно швидкого маневру", - зазначається у звіті.

На думку аналітиків, військове командування РФ відмовилося від попереднього завдання центрального угруповання, яке полягало в тому, щоб діяти виключно як оперативно-маневрена сила на Авдіївському напрямку. Натомість перед угрупованням може бути поставлене завдання контролювати основні наступальні зусилля Росії в Донецькій області.

За словами експертів, це свідчить про те, що російське командування може вважати малоймовірними швидкі тактичні успіхи в районі Авдіївки.

"Центральному угрупованню військ, ймовірно, бракує резервів, необхідних для інтенсифікації операцій у районі Авдіївки до рівня, який би дозволив досягти відносно швидких успіхів при збереженні наступального тиску на Торецькому та Донецькому напрямках", - зауважують аналітики ISW.

Читайте також: Аналітики ISW назвали умови для успішних контрнаступальних операцій ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони Великої Британії зазначають, що РФ під час наступу на Україну дедалі частіше відправляє у бій погано підготовлені нерегулярні військові формування.