Зеленський назвав три головні причини просування російських військ на фронті

Президент Володимир Зеленський назвав причини просування російських військ на фронті, зокрема неукомплектованість зброєю партнерів 14 бригад, зневага до життя солдат у російській армії та відсутність дозволу нищити військові об’єкти на території РФ західною зброєю.

Про це глава Української держави розповів в інтерв’ю представникам французьких ЗМІ, передає Укрінформ.

«У тому, що росіяни просуваються на фронті є кілька причин. Якщо ми їх вирішимо, зможемо їх зупинити. Ми вже не тримаємо у секреті, що готували 14 бригад, які ми хотіли укомплетувати зброєю. Це бригади, які повинні захищати нашу територію і повинні бути резервом для того, щоб ми ротаційно відпускали хлопців відпочити, а ці бригади їх заміщали. Коли готували відповідні пакети, то це йшлося про комплектацію саме цих 14 бригад. Як на вашу думку, якщо з чотирнадцяти бригад укомплектовано три, то можна зупинити (наступ)?» - наголосив Зеленський.

За його словами, коли йшлося останнім часом про європейські та американські пакети військової допомоги, то мова була передусім про укомплектування 14 бригад. «Хоча б десяти, скажу відверто. Бо тим хлопцям, які стоять на полі бою потрібна ротація. Їм треба відпочити, а як проводити ротацію, якщо бригади, які повинні стати їм на заміну, порожні» - зауважив Президент.

Читайте також: В ОП пояснили, що означає використання росіянами нових дронів

Друга причина, зазначив Зеленський, полягає у тому, що росіяни, які йдуть вперед, бояться повертатися назад. «Їх там вбивають, якщо вони повертаються, і це правда», - сказав він і додав, що Путіну все одно на своїх людей, «він їх не рахує».

«Безумовно, коли у тебе така різниця у підходах до свободи і прав людей з твоїм ворогом, ти повинен мати якусь іншу перевагу. А інша перевага — це, передусім, зброя, технологія», - вважає Зеленський.

Третьою причиною просування росіян він назвав неможливість використовувати західну зброю для знищення військових об’єктів на території ворога.

Читайте також: Щоб зупинити ворога, потрібен дозвіл бити західною зброєю по Росії - Президент

«Що б ви робили, якби знали, що у росіян на глибині 30-60-100 км від кордону стоять установки РСЗВ, літаки, які нас бомблять, або інша зброя: «Гради», С-300, які вони використовують із Бєлгорода, знаючи, що у нас немає прав знищити їх зброю? Ми ламаємо голову, що робити?» - зазначив Зеленський.

Як повідомлялося, за даними Генштабу, протягом минулої доби на фронті зафіксовано 156 бойових зіткнень. Найгарячіше було на Покровському напрямку - тут Збройні сили України відбили 55 штурмів.