На війні загинули вісім громадян Індії, які воювали на боці Росії

Росія обманом вербує іноземців на війну. Зокрема, відомо про вісьмох загиблих індійців на цій війні. Ще 63 особи намагаються домогтися дострокового звільнення з російської армії.

Про це у Телеграмі повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, передає Укрінформ.

«Росія займається примусовою вербовкою іноземних громадян для участі в незаконній та неспровокованій війні проти України. Відомо про вісьмох загиблих індійців на цій війні. Ще 63 особи намагаються домогтися дострокового звільнення з російської армії, куди їх завербували обманом», - зазначив Єрмак.

Він підкреслив, що таким чином Росія порушує принципи міжнародного права, використовує обман і тиск для залучення громадян інших держав до участі в агресії проти України.

Як повідомлялося, у квітні Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки повідомило, що Росія продовжує вербувати іноземних громадян до лав своєї армії, щоб воювати проти України у спробі уникнути непопулярних заходів щодо внутрішньої мобілізації.

Іноземцям пропонують вступити в «спеціальний» підрозділ російської армії та обіцяють щомісячну зарплату в $2200, виплату ще $2000, російський паспорт, безкоштовне медичне обслуговування та навчання.

Читайте також: Москва може вивести з України частину своїх найманців - ISW

У середині 2023 року онлайн-оголошення про прийом на роботу були поширені спеціально для громадян сусідніх країн, таких як Вірменія та Казахстан, із щомісячними пропозиціями заробітної плати у розмірі $1973 та виплатою $5140 при вступі в армію, йдеться у зведенні. Також торік Росія зверталася до мігрантів із Центральної Азії всередині держави-окупанта.

Нещодавно з'явилися повідомлення про те, що мігрантів з Індії та Непалу завербували і відправили воювати в Україну.

Фото ілюстративне