Кількість боєзіткнень на фронті зросла до 70, на Покровському напрямку - запеклі бої

Дані Генштабу

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70, найактивніші наступальні дії російська армія здійснює на Покровському напрямку.

Про це повідомив у Фейсбуці Генеральний штаб Збройних сил України, передає Укрінформ.

"З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 70. Окупанти продовжують задіювати авіацію для ударів з повітряного простору РФ. Наступальні дії найбільш активно здійснюють на Покровському напрямку", - ідеться в повідомленні.

За даними Генштабу, по території Чернігівської й Сумської областей армія РФ не припиняє застосовувати артилерію. Під мінометними та артилерійськими обстрілами сьогодні були райони населених пунктів Сопич, Бачівськ, Чуйківка та Прогрес.

На Харківському напрямку з початку доби 4 серпня відбулося сім боєзіткнень. Українські військові відбили три атаки росіян у районі Липців і ще три - поблизу Вовчанська, Глибокого і Тихого. Відбиття ще одного штурму триває в районі Липців.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив безуспішну атаку неподалік Берестового. Ще три боєзіткнення зараз точаться у районах Кругляківки, Стельмахівки і Петропавлівки. Біля Кругляківки і Лозової росіяни скинули сім керованих авіаційних бомб.

На Лиманському напрямку російські військові чотири рази атакували у районах Макіївки, Невського і Тернів. Українські війська атаки відбили.

На Сіверському напрямку Збройні сили України припинили п’ять російських спроб штурму позицій українських військ поблизу Верхньокам’янського, Переїзного, Спірного та Виїмки. Поблизу останньої тривають бойові дії у двох локаціях.

На Краматорському напрямку росіяни здійснили 10 атак на позиції українського війська біля Часового Яру, Андріївки, Ступочок, Спірного та Іванівського. Сім боєзіткнень досі тривають. Ворог бив некерованими авіаційними ракетами з озброєння армійської авіації по Григорівці.

Читайте також: Армія РФ за добу втратила в Україні ще 1150 військових

На Торецькому напрямку армія РФ, за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації, вісім разів атакувала позиції українських військ. Наразі бої тривають поблизу Нью-Йорка й Залізного.

Найгарячіше на Покровському напрямку. У районах Новоолександрівки, Веселого, Свиридонівки, Желанного, Новоселівки Першої та Карлівки точаться запеклі бої. Станом на 16 годину 4 серпня ворог здійснив 16 спроб штурму українських позицій. По територіях неподалік Олександрополя, Воздвиженки, Новогродівки та Гродівки росіяни били некерованими авіаракетами й керованими авіабомбами - загалом завдали 10 авіаударів.

На Курахівському напрямку сім ворожих штурмів Сили оборони відбили поблизу Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку Сили оборони зупинили дві атаки росіян у бік Роздольного та Водяного. Водночас загарбники не полишають спроб за допомогою бронетехніки прорвати оборону української армії в напрямку Костянтинівки, де триває бій. Також біля Водяного не завершилося одне боєзіткнення.

Читайте також: Армія РФ за тиждень втратила в Україні понад 8000 осіб та майже 1500 одиниць техніки

На Оріхівському напрямку три атаки ворога відбили Сили оборони України в районах населених пунктів Мала Токмачка, Роботине та Новоданилівка. Росіяни вдарили тридцятьма некерованими авіаракетами поблизу Лобкового.

На інших напрямках обстановка без особливих змін, зазначили в Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті протягом доби 3 серпня відбулися 140 бойових зіткнень, найнапруженішою ситуація залишається на Покровському напрямку, активними російські війська були також на Торецькому та Куп’янському напрямках.