В атаках поблизу Макіївки і Невського ворог застосував безпілотники та артилерію - Лисогор

У Луганській області минулої доби в атаках поблизу Макіївки та Невського ворог застосував понад 70 безпілотників, а також артилерію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Луганська обласна державна адміністрація.

«Окупанти тиснуть на Лиманському та Сіверському напрямках, де здійснили 33 атаки за добу. Їхні цілі – Білогорівка, Макіївка, Невське, Серебрянський ліс – на сьогодні недосяжні. Атаки ворога відбиті», - зазначив начальник Луганської ОДА Артем Лисогор.

За його словами, загарбники продовжують бити по звільнених селах. Найбільш активно ворог застосовує безпілотники – 72 у бік Макіївки та Невського, а також ствольну і реактивну артилерію – загалом 36 обстрілів.

За даними Луганської ОДА, російські загарбники за два роки двічі зробили безхатченками людей, які залишилися в окупації. «Спочатку, у 2022-му, росіяни силоміць вивезли вглиб Луганщини дві категорії осіб. Серед них ті, хто залишився без даху над головою після штурмових дій окупантів, а також ті, на чиї домівки ворог поклав око. У пунктах тимчасового розміщення у сільських районах, зокрема Старобільському, їм надавали одну кімнату на декількох. Дозволили їм там залишитися до кінця серпня. Далі – без допомоги Росії».

Читайте також: Біля Невського та Макіївки точаться запеклі бої, залишатися там небезпечно - Лисогор

Як зазначається, у так званій «ЛНР» спостерігається тенденція багатомісячної затримки заробітної плати на державних і комунальних підприємствах. «Гроші почали зникати не коли мало бути важко, а у той час, коли міжбюджетні відносини РФ з окупованими територіями стали більш-менш налагодженими. Черговий випадок – транспортне управління у Сорокинському районі, де заборгованість перед працівниками склала сім місяців», - додали у Луганській ОДА.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово окупованій російськими військами території Луганської області продовжують вирувати лісові пожежі. За добу там займається по 100 га території.