Шойгу значно перебільшив «успіхи» РФ на війні в Україні з червня - ISW

Секретар Ради безпеки Росії і колишній міністр оборони Сергій Шойгу надто перебільшив російські «успіхи» в Україні з середини червня 2024 року.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Шойгу заявив 6 серпня, що російські війська нібито захопили 420 квадратних кілометрів української території з 14 червня 2024 року, коли президент Росії Володимир Путін оголосив свої безкомпромісні вимоги щодо капітуляції України як передумови для «мирних» переговорів.

«ISW має докази, які підтверджують, що з 14 червня російські війська захопили приблизно 290 квадратних кілометрів», - йдеться у звіті.

Аналітики зазначають, що російські війська збільшили інтенсивність своїх атак на Торецькому напрямку в ніч проти 18 червня після того, як загалом не проявляли активність на цій ділянці фронту протягом першої половини року.

Читайте також: Розвідники знищили техніку, особовий склад і фортифікації ворога на Тендрівській косі

«ISW не спостерігав великих або оперативно значущих російських здобутків на Торецькому чи Авдіївському напрямках з 14 липня, хоча російські війська досягли тактичних успіхів на цих напрямках з 14 липня. Російське військове командування неодноразово перебільшувало територіальні успіхи в Україні», - зазначається у звіті.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу України, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 7 серпня 2024 року становлять близько 586 тисяч 370 осіб, зокрема 1230 осіб - за минулу добу.