Армія РФ задіює у Чорному морі лише підводні човни - Плетенчук

Російські війська продовжують використовувати лише підводні човни в акваторії Чорного моря.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник ВМС ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук

"Ворог продовжує далі використовувати лише підводні човни. Надводних кораблів ми там (у Чорному морі - ред.) не спостерігаємо", - сказав Плетенчук.

За його словами, ситуація в Азові залишається незмінною після ураження порома "Славянин", акваторія якого наразі залишена ворогом.

"Це не випадковість, це розуміння небезпеки знаходження там в подальшому, тому що Азовське море знаходиться під вогневим контролем, у тому числі військово-морських сил і Збройних сил України", - додав речник.

Щодо ситуації зі знищенням російської субмарини "Ростов-на-Дону" українськими військами, він зазначив, що це наслідок невдалої інформаційної політики росіян і їхніх невдалих дій.

"Єдине, що в цьому випадку вони мали зробити - потягнути його кудись подалі з акваторії Азову чорноморського або не чіпати в принципі після ураження. Але вони, як завжди, зробили навпаки - перевели на іншу локацію, на інший завод для ремонту чи накрили тентом, щоб створити інтригу, і паралельно з'явилося повідомлення, що вони його обов'язково відновлять. Звісно, це могло страти тригером щодо його вторинного ураження, тому це все ж таки підводний носій. У Чорному морі фактично зараз єдиний тип кораблів, які вони досі можуть використовувати. Так, його було уражено. Ймовірніше за все, тепер уже він точно не підлягає відновленню, хоча насправді ми минулого разу вже були впевнені, що він небоєздатний, тому що пошкодження теж були серйозні, і підводний човен набагато складніше ремонтувати, ніж надводний корабель", - підсумував Плетенчук.

Читайте також: Плетенчук назвав «залежність» росіян, через яку вдалося потопити їх підводний човен у Криму

Як повідомляв Укрінформ, у Чорному морі наразі перебувають два ворожі кораблі-носії крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до восьми ракет;

Фото: Суспільне Одеса