Міноборони впорядкувало діяльність Міжконфесійної ради з питань військового капеланства

Міністерство оборони затвердило нове Положення про діяльність Міжконфесійної ради з питань військового капеланства при МОУ.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба МОУ.

"Міжконфесійна рада буде забезпечувати співпрацю між релігійними організаціями, священнослужителі яких обіймають посади військових капеланів, обговорювати та вирішувати спірні питання, а також брати участь у підготовці відповідних нормативних актів. Рішення ради мають рекомендаційний характер та подаються на розгляд міністру оборони України або його заступнику", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, формування ради відбувається на засадах рівноправ’я конфесій, а кожна релігійна організація, священнослужителі якої обіймають посади військових капеланів в системі Міноборони, представлена двома особами. Персональний склад Міжконфесійної ради затверджується міністром оборони.

"Міністерство оборони приділяє постійну увагу питанням реалізації конституційного права на свободу світогляду та віросповідання військовослужбовців. Ми продовжуємо розвивати інститут військового капеланства та створювати всі умови для того, щоб кожен захисник, незалежно від релігійних поглядів, отримував допомогу та підтримку", - наголосила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

Читайте також: Предстоятель ПЦУ та капелани управління розвідки обговорили виклики духовної опіки воїнів ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав зустрівся із проводом Світового конгресу українців у своїй резиденції в Києві.

Фото: Depositphotos