Зеленський подякував воїнам за поповнення обмінного фонду: Минулі три доби - особливо результативні

Відео

Президент Володимир Зеленський подякував підрозділам, які беруть у полон російських військових, забезпечуючи поповнення обмінного фонду.

Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

«Пишаюся всіма нашими бойовими бригадами і окремо хочу подякувати тим нашим воїнам та нашим підрозділам, які забезпечують поповнення обмінного фонду, беруть окупанта в полон і цим допомагають звільняти наших людей із російського полону. Це надзвичайно важливо та за минулі три доби особливо результативно», - сказав Зеленський.

Відео: Telegram Володимира Зеленського

Він наголосив на необхідності повернути свободу всім українцям, які зараз у російській неволі.

Як повідомляв Укрінформ, 6 серпня російські телеграм-канали почали писати із посиланням на провоєнні пабліки про бої у прикордонні. Також зазначалося, що на територію Курської області нібито зайшли українські військові.

Читайте також: Зеленський про удар по Костянтинівці: Це свідомий та цілеспрямований терор

Офіційних заяв із цього приводу українські військові не робили.

Речник Єврокомісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано, коментуючи події у Курській області, заявив, що згідно з міжнародним правом Україна має законне право захищатися, зокрема і завдаючи ударів по агресору на його території.

Агентство Bloomberg писало, що події у Курській області РФ підривають образ глави Кремля Володимира Путіна як «захисника простих росіян», а також можуть посилити аргумент України про те, що США і Європа не повинні боятися погроз Кремля щодо «ескалації».

Фото: ОП