На Півдні ворог активно застосовує боєприпаси з отруйними речовинами - ОСУВ «Таврія»

У зоні оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" російські війська щодня використовують боєприпаси із отруйними речовинами.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

За його словами, на ділянці фронту, за яку відповідає ОСУВ "Таврія", використання безпілотників уже зрівнялося з артилерією за кількістю застосувань. Різницею є те, що за один удар артилерія вистрілює кілька боєприпасів, а дрон скидає лише один.

"І щодня противник застосовує боєприпаси із отруйними речовинами. Із 536 боєприпасів, які вчора були скинуті з коптерів, 11 були з отруйними речовинами", - сказав Лиховій.

Читайте також: Російські війська за добу 495 разів вдарили по Запорізькій області, двоє поранених

Він пояснив, що інформація про застосування хімічної зброї спочатку передається силам підтримки, які досліджують кожен такий випадок. Потім ця інформація передається міжнародним організаціям.

Як повідомлялося, на фронті протягом доби 10 серпня відбулися 114 бойових зіткнень, найактивніше російські загарбники діяли на Покровському та Лиманському напрямках.