Зняття обмежень на далекобійні удари по місцях запуску збереже тисячі людських життів - Президент

Спеціалісти фіксують кожен ворожий ракетний удар і точно знають, з якого району Росії відбувся запуск, тож зняття обмежень на далекобійні удари по місцях запуску ракет збереже тисячі людських життів.

На цьому Президент України Володимир Зеленський наголосив у вечірньому зверненні, передає Укрінформ.

За його словами, минулої ночі українські воїни збили більш ніж 50 дронів-камікадзе типу Shahed. Було й чотири балістичні ракети, які росіяни запустили з Воронезької області.

“Ми фіксуємо всі місця, з яких російська армія завдає ударів – також Бєлгородська область, Курська, інші райони. Тільки від початку цього літа й тільки з районів Курської області по нашій Сумщині було завдано майже дві тисячі ударів: артилерія, міномети, дрони. Ми фіксуємо й кожен ракетний удар. І кожен із таких ударів заслуговує на справедливу відповідь”, - підкреслив Президент України.

Читайте також: Зеленський: Не припиняємо роботу з партнерами для того, щоб у нас було більше систем ППО

Глава держави зауважив, що одна з північнокорейських ракет сьогодні убила на Київщині двох людей – батька із сином, хлопчику було чотири роки. Ще троє людей були поранені. Їм надано необхідну допомогу.

“Наші експерти чітко встановили, яка це ракета, і точно знаємо, із якого району на російській території відбувся запуск”, - зауважив Зеленський і наголосив, що буде цілком справедливим, щоб українці могли відповідати на цей терор саме так, як необхідно, щоб його зупинити.

"Відповідними далекобійними ударами по місцях запуску ракет із Росії, відповідним знищенням російської військової логістики", - зазначив глава держави.

Він акцентував, що терор повинен програвати завжди, бо це базовий принцип захисту життя.

Як повідомляв Укрінформ, глава держави заявив, що Україна не припиняє роботу з партнерами для того, щоб у нас було більше систем протиповітряної оборони.