Активізації РФ у районі Енергодара наразі не спостерігається - військові

У оперативному угрупованні військ "Таврія" наразі не бачать активізації росіян у районі Енергодара.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформував речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій, відповідаючи на питання щодо пожежі на ЗАЕС, і чи бачить він, можливо, якусь активізацію РФ у районі Енергодара, передає кореспондент Укрінформу.

"Активізації там не видно у тому сенсі, щоб там був, готувався якийсь наступ. Вороже угруповання залишається сталим або, як ми бачимо в останні дні, навіть частково зменшується у нашій операційній зоні", - сказав Лиховій.

Він поінформував, що навколо ЗАЕС росіяни облаштували багато фортифікацій.

"Очевидно, що вони припускають, що можуть там відбуватися якісь дії, можливо, з нашого боку. Чи щось у них там (інше - ред.) на умі - не знаю. Однак ця атомна станція фактично стала заручником цієї агресивної політики РФ, коли не знаєш, що у них в голові, до чого вони вдадуться наступного разу. Що стосується ЗАЕС, то вона фактично перетворена ворогом на військовий об'єкт", - зазначив речник.

Читайте також: Прорив у Курській області дозволив Україні перехопити ініціативу на одній із ділянок фронту - ISW

Як повідомлялося, росіяни з незрозумілою метою влаштували пожежу в градирні на території захопленої ними Запорізької АЕС.

Уранці 12 серпня Дніпропетровська ОВА повідомила, що пожежа на ЗАЕС припинилась.