Авіація РФ найбільш активна на Покровському та Торецькому напрямках, ворог застосовує КАБи

Російська авіація найбільш активна на Покровському та Торецькому напрямках Донеччини.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник НГУ Руслан Музичук.

"Досить велика активність авіації саме на Покровському та Торецькому напрямках, де противник застосовує КАБи", - сказав Музичук.

Окрім цього, на цих напрямках противник завдає артилерійських ударів, додав речник НГУ.

За його словами, ворог, зокрема, застосовує тактику піхотних штурмів, найбільше штурмових дій зафіксовано в районах Гордіївки та Желанного.

"У цілому наші підрозділи у складі Сил оборони свої позиції утримали. Щодо знищення живої сили і техніки противника, то знищено один БПЛа, який проводив розвідку оперативно-тактичного рівня, два автомобілі, а решта - це втрати піхоти противника, яка намагалася здійснювати штурми", - зауважив Музичук.

Читайте також: Російські полонені з Курської області просять обміняти їх на азовців

Він зазначив, що на деяких напрямках відбувається переміщення ворожого особового складу.

"Що стосується озброєння і військової техніки ворога, то за останні три місяці кількість знищених автомобільної, бронетехніки противника, артилерійських систем значно зросла. На це може бути дві основні причини: перша - зросла інтенсивність бойових дій, друга - наші військовослужбовці стали більш точно завдавати ударів, більш ефективно застосовувати дрони", - підсумував Музичук.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська за минулу добу, 12 серпня, вбили чотирьох жителів Донецької області, ще чотирьом завдали поранень.