Плетенчук пояснив, чому в Азовському морі немає російських підводних човнів

Перебування підводних човнів Чорноморського флоту в акваторії Азовського моря неможливе через недостатню глибину.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник ВМС ЗСУ капітан 3 рангу України Дмитро Плетенчук.

"Ймовірніше за все, ці підводні човни (човни Чорноморського флоту - ред.) здебільшого знаходяться на чергуванні у східній частині Чорного моря. Що стосується Азовського моря, там їхнє перебування фактично неможливе через малу глибину. Там вони лише можуть знаходитись у надводному положенні і досить обмеженими коридорами", - сказав Плетенчук.

За його словами, у північній частині Чорного моря вони теж не можуть перебувати через брак глибини для їхнього повноцінного застосування. Коли вони виходять у море, найімовірніший, можуть перебувати саме в східній частині.

"Надводними кораблями вони не ризикують проходити, вони знаходяться у пункті базування "Новоросійськ" здебільшого, а присутність у морі представлена саме підводним човном. Зазвичай це одна одиниця. Коли ви бачите дві, у більшості випадків, це ротація", - додав речник ВМС ЗСУ.

Читайте також: Росія використовує окуповані українські порти для вивезення краденого зерна - Плетенчук

Він зазначив, що загроза з моря присутня постійно. Також в повітрі над Чорним морем цілодобово присутня російська авіація.

"Ми постійно фіксуємо присутність одного ракетоносія, який здебільшого перебуває на бойовому чергуванні і не бере участі в застосуванні. Що стосується повітряних атак, вже протягом тривалого часу ці повітряні атаки зазвичай відбиваються", - підсумував Плетенчук.

Як повідомляв Укрінформ, в акваторії Чорного моря перебуває російський підводний човен, носій крилатих ракет, проте наразі він виконує функцію патрулювання.