Десантники показали перші години наступальної операції у Курській області

Відео

Командування Десантно-штурмових військ Збройних сил України показало відео перших годин наступальної операції Сил оборони в Курській області РФ 6 серпня 2024 року.

Як передає Укрінформ, відповідне відео ДШВ оприлюднили у Фейсбуці.

У відео показані фрагменти розмінування, прориву кордону, знищення оборонних рубежів росіян, роботи авіації, артилерії, а також взяття полонених.

"Перші години наступальної операції Сил оборони в Курській області РФ 6 серпня 2024 року. День, який увійде в історію російсько-української війни. Ретельна підготовка, планування, раптовість, бойовий дух та інформаційна тиша стали визначальними на початковому етапі операції", - наголосили в ДШВ.

Командування Десантно-штурмових військ наголосило: "Тепер усе залежить від стійкості українського солдата усіх родів військ, задіяних в операції".

Читайте також: Кількість військових РФ, полонених у Курській області, може сягати до 2000 - The Independent

Як повідомлялося, Збройні сили України взяли під свій контроль понад тисячу квадратних кілометрів території Курської області з десятками населених пунктів.

15 серпня Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, на якій було оголошено про створення на підконтрольних територіях у Курській області військової комендатури. Її керівником призначили генерал-майора Едуарда Москальова.

За даними британського видання The Independent, у ході операції в Курській області ЗСУ могли взяти в полон близько 2000 російських військових.