Ситуація на кордоні з Білоруссю без змін та контролюється Силами оборони - Демченко

Ексклюзив

Ситуація на кордоні з Республікою Білорусь залишається без змін, на території РБ поряд із кордоном України не спостерігається збільшення кількості техніки чи особового складу білоруських військ.

Про це у коментарі Укрінформу заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Ситуація на кордоні з Республікою Білорусь без змін. Обстановка постійно контролюється всіма складовими Сил оборони нашої країни", - сказав речник.

Він наголосив, що Україна не становить загрози для Білорусі, але доки РБ перебуватиме під впливом РФ, цей напрямок для нас залишатиметься загрозливим, тож йому приділяється необхідна увага.

"Що і як відбувається по той бік кордону, звісно, відстежують і підрозділи розвідки. Наші сили готові реагувати на будь-яку зміну обстановки. В той же час сподіваємося на здоровий глузд білоруської сторони, яка перестане підігрувати Росії і не йтиме на догоду Кремлю", - наголосив Демченко.

Як повідомлялося, 18 серпня Олександр Лукашенко оголосив, що направив майже третину білоруської армії до кордону з Україною через те, що там нібито перебуває понад 120 тисяч українських військових.

Читайте також: Рада ухвалила закон щодо громадянства для добровольців з РФ та Білорусі

Згодом агентство AP повідомило, що Білорусь розгорнула авіацію та війська протиповітряної оборони на кордоні з Україною. Командувач білоруських військ протиповітряної оборони генерал-майор Андрій Лук’янович на національному телебаченні заявив про розгортання зенітних ракет і військових радіотехнічного корпусу, назвавши це "значним посиленням військ".

У коментарі Укрінформу директор Програми російських і білоруських студій Ради зовнішньої політики “Українська призма” Ярослав Чорногор висловив думку, що заяви Білорусі про розгортання авіації і ППО біля кордону з Україною - це ІПСО.