Просування України на Курщині наражає на небезпеку легітимність Путіна - канадський експерт

Успішна операція ЗСУ на території Курської області послаблює владу президента РФ Володимира Путіна.

Як повідомляє Укрінформ, таку думку в ефірі радіо CBC висловив професор школи Мунка з глобальних питань при університеті Торонто Андрес Казекамп.

Путін, вірогідно, відчуває, що його власний режим та легітимність наражаються на небезпеку. Він вважає себе захисником російського народу й Російської імперії як такої, тож те, як українці принижують його, звісно тисне на нього”, - сказав Казекамп.

Він зауважив, що Путін схильний уникати публічності, коли справи йдуть не на його користь. “Протягом кількох перших днів операції, Путіна ніде не бачили, оскільки у них не було відповіді. Загалом його застали зненацька”, - зазначив експерт.

Читайте також: ЗМІ: Кремль хоче переконати росіян, що бої під Курськом – «нова нормальність»

Казекамп додав, що "єдиний шлях до миру - перемога України на полі бою". "Йдеться не про територію. Росіяни прагнуть повного домінування над Україною", - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України здійснюють наступ у Курській області РФ. Під контролем українського війська перебуває понад 1000 квадратних кілометрів російської території, на якій розташовано більш як 80 населених пунктів.

Фото: epa.eu