На Харківському напрямку від початку доби тривають боєзіткнення біля Вовчанська та Глибокого

На Харківському напрямку фронту від початку доби, 23 серпня, тривають два бойових зіткнення - в районах населених пунктів Вовчанськ та Глибоке.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба оперативно-тактичного угруповання "Харків" у Телеграмі.

Зазначається, що на Харківському напрямку обстановка залишається напруженою, Сили оборони України продовжують відбивати атаки російських окупаційних військ, контратакують та вживають заходів для посилення стійкості оборони.

В районі населеного пункту Глибоке відмічається проведення заходів логістичного забезпечення, доукомплектування бойових розрахунків противника з метою поповнення втрат.

В районі Лукʼянців окупанти продовжують спроби покращити тактичне положення, налагоджують систему захищеного зв’язку.

В районі Стариці спостерігається переміщення груп 41-го мотострілецького полку 72-ї мотострілецької дивізії 11 армійського корпусу з метою заміни бойової охорони.

У Вовчанську противник продовжує активні штурмові дії силами штурмових груп 4-ї добровольчої розвідувально-штурмової бригади та 129-ї окремої мотострілецької бригади в районі багатоповерхової забудови. Здійснив обстріл міста з важкої вогнеметної системи ТОС-1А.

Протягом минулої доби відбулося два бойових зіткнення. Також ворог завдав ракетного удару (ймовірно, Х-31) та авіаудару, використавши сім некерованих авіаційних ракет. Крім того, окупанти завдали 56 ударів дронами-камікадзе та 444 рази обстріляли позиції Сил оборони України.

"Від початку цієї доби триває два бойових зіткнення в районі Вовчанська та Глибокого", - йдеться в повідомленні.

В ОТУ "Харків" зазначили, що втрати ворога вбитими та пораненими за добу, 22 серпня, становлять 104 особи.

Читайте також: Вночі росіяни обстріляли два села на Харківщині, є постраждалі

Також на Харківському напрямку ворог втратив знищеними й пошкодженими 94 одиниці озброєння та військової техніки, зокрема: 1 танк, 1 бойову броньовану машину, 12 артилерійських систем, 1 РСЗВ, 9 автомобілів, 8 одиниць спеціальної техніки, 64 БпЛА. Знищено 78 укриттів для особового складу, 2 місця зберігання боєкомплекту, польовий склад паливно-мастильних матеріалів.

Як повідомляв Укрінформ, від травня через бойові дії та обстріли на Харківщині евакуювали 14 тисяч жителів, із них 1350 - діти.

Фото: Генштаб ЗСУ