На напрямку Глибоке-Липці ворог використовує штурмові групи як «приманку» - військові

На Харківщині тактика штурмів РФ залежить від місцевості. Наприклад, на напрямку Глибоке-Липці росіяни застосовують тактику приманки — посилають штурмові групи і відстежують, як українці наносять по них вогневе ураження.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник ОТУ «Харків» полковник Віталій Саранцев, відповідаючи на питання, як у росіян відбуваються штурми, передає кореспондент Укрінформу.

«У нас є як відкрита місцевість, так і міська забудова. І тактика у різних локаціях дещо відрізняється. Наприклад, на напрямку Глибоке-Липці противник подекуди застосовує таку тактику, яка, як на мене, є досить примітивною і разом з тим доволі таки ресурсозатратною. Тобто, вони висилають групи людей наперед, які здійснюють штурмові дії і водночас вони слугують такою собі приманкою», - зазначив він.

Саранцев пояснив, що так противник відстежує, як українці наносять їм вогневе ураження, і таким чином цими штурмовими групами намагається вивідати українську систему вогню і, відповідно, потім по ній відпрацювати.

За його словами, такі штурми можуть поновлюватися по кілька разів упродовж бою - тобто, окупант не шкодує людей.

Читайте також: На фронті - 110 боєзіткнень, ЗСУ відбили 44 атаки на Покровському напрямку

«І можна сказати, що при цьому противник намагається зберігати техніку і артилерійське озброєння, яке він у основному застосовує з території РФ. На нашій території він в основному облаштовує позиції для мінометів, а також позиції для важкої броньованої техніки, яку їм вдається заводити під прикриттям лісосмуг. Це більше район населеного пункту Стариця - там, де можна робити скритне переміщення цього типу озброєння», - поінформував речник.

Він заявив, що з іншого боку, у місті росіяни застосовують малі штурмові групи, які заходять із різних боків, намагаючись атакувати Сили оборони, і просуваються до певної визначеної точки.

«Там вони збираються у такий невеликий ударний кулак — до 10 осіб, і... намагаються просуватися далі. Так чи інакше, противник намагається розвивати свої навички, застосовувати нові прийоми. Тим не менше, йому це не допомагає. Ми стійко стоїмо на позиціях і ефективно наносимо йому вогневе ураження, знищуємо як живу силу, так і озброєння та військову техніку», - запевнив Саранцев.

За його словами, противник постійно змінює свою тактику.

Як повідомлялося, росіяни обстріляли Балаклію на Харківщині, постраждав чоловік.