Внаслідок удару по Краматорську поранений фотожурналіст Іван Любиш-Кірдей

Унаслідок ракетного удару РФ у ніч на 25 серпня по Краматорську тяжкі поранення отримав український фронтовий фотожурналіст Іван Любиш-Кірдей.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Національна спілка журналістів України.

«Тяжкі поранення наслідок влучення російської ракети в краматорський готель отримав відомий український фронтовий фотожурналіст Іван Любиш-Кірдей», - ідеться в повідомленні.

Як зауважила у Фейсбуці дружина фотожурналіста Марія Семенченко, «зараз Іван перебуває у лікарні Мечникова у Дніпрі. Він зараз не в свідомості. Ним опікуються найкращі лікарі, роблять все можливе і неможливе. Я теж поряд з ним. Редакція Reuters покриває всі наші потреби тут, ми постійно на зв’язку з Івановими колегами та керівництвом. Мене підхопили і буквально ведуть за руку. Я вдячна».

Читайте також: На фронті загинув фотограф-орнітолог Олексій Сапуга

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 25 серпня війська РФ завдали ракетного удару по готелю в Краматорську, де перебували журналісти агенції Reuters. Серед постраждалих журналістів - громадяни України, США, Латвії, Німеччини, Великої Британії, Польщі.

Британське агентство Reuters підтвердило загибель внаслідок удару РФ по Краматорську свого радника з питань безпеки Раяна Еванса. Двоє інших членів команди агентства були госпіталізовані, один з них має серйозні травми. Ще трьом журналістам, які перебували в готелі під час удару, за даними агентства, нічого не загрожує.

Фото: Фейсбук Mariia Semenchenko