Зеленський про атаку РФ на українську енергетику: Захист спрацював, але є серйозні пошкодження

Відео

Президент Володимир Зеленський повідомив, що під час атаки 26 серпня Росія завдала по українській енергосистемі 230 ударів; захист спрацював, але є серйозні пошкодження.

Про це глава держави сказав під час пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

«230 ударів було. Наша система захисту спрацювала, але є серйозні пошкодження нашої енергосистеми. Борються наші енергетики, фахівці ДСНС, я їм дуже вдячний. Тривога ще не закінчилася, а вони вже їдуть, ризикуючи своїм життям для того, щоб у людей було світло», - наголосив Зеленський.

Він висловив переконання, що невдовзі відновлювальні роботи будуть завершені.

Водночас глава держави не став наводити деталі щодо наслідків удару РФ по Київській ГЕС.

Читайте також: Наймасованіша атака: Повітряні сили збили 102 ракети і 99 дронів РФ

«Щодо деталей руйнувань гідроелектростанції, то я в цілому не дуже люблю енергопіар. Не підтримую, коли ворог знає, яких конкретно пошкоджень він завдав», - зауважив Президент.

Як повідомлялося, під час наймасованішої російської атаки 26 серпня Повітряні сили збили 102 російські ракети і 99 дронів із запущених 127 ракет і 109 БПЛА. Унаслідок атаки 7 людей загинули і 47 постраждали. У кількох областях зафіксовані пошкодження об'єктів енергетики. Загалом повітряна тривога тривала 7 годин і 46 хвилин.

Читайте також: Загрози прориву Київської ГЕС немає - керівник Центру протидії дезінформації

Начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко заявляв, що Київська гідроелектростанція не зазнала критичних пошкоджень унаслідок атаки Росії.