Зеленський - про Курську операцію: Продовжуємо збільшувати територію нашого контролю

Звернення

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський доповів Президенту України Володимиру Зеленському про ситуацію на Покровському та Курському напрямках фронту.

Про це глава держави повідомив у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

«Була доповідь Головкома. Покровський та інші напрямки на Донеччині», - повідомив він.

За його словами, ключові російські зусилля та найбільші сили зосереджені саме там, дуже важливо зараз є стійкість кожного підрозділу сил оборони, здатність знищувати окупанта.

Відео: Офіс Президента

Зеленський висловив слова вдячності кожному солдату, кожному командиру, які тримають позиції.

«Також Головком доповів щодо операції в Курській області. Ми продовжуємо збільшувати територію нашого контролю у визначених районах поряд із кордоном України», - наголосив глава держави.

Він також додав, що сьогодні, як і щодня, є поповнення обмінного фонду, «це те, що допоможе повернути додому багатьох наших людей із російського полону».

Читайте також: У Курській області оператори ССО знищили російський комплекс РЕБ «Сапфір»

«Маємо розуміти зараз і те, що вся напруга, яку ми перенесли в Росію, означає, що вони не можуть спрямувати ще більше тиску на нашу Донеччину», - зауважив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті від початку доби відбулося 111 бойових зіткнень, зокрема на Куп'янському та Курахівському напрямках фіксується підвищена ворожа активність.

Фото: ОП